Mogelijk explosief gevonden bij voordeur, omgeving afgesloten

Mogelijk explosief gevonden bij voordeur, omgeving afgesloten

Geplaatst op 3 maart 2024, om 11:46 uur

‘S-HEERENBERG – Zondagochtend heeft de politie een melding ontvangen over een mogelijk explosief geplaatst bij de voordeur van een woning aan de Frankenstraat in ‘s-Heerenberg. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is momenteel onderweg naar de locatie om het object te onderzoeken.

Uit voorzorg heeft de politie besloten de straat volledig af te zetten en buurtbewoners het dringende advies gegeven om binnen hun woningen te blijven tot nader order. Dit is een verplichte maatregel om de veiligheid van alle betrokkenen te waarborgen.

De situatie wordt als zeer serieus beschouwd, en de autoriteiten zijn ter plaatse om de veiligheid te handhaven en omstanders op een veilige afstand te houden. De exacte aard van het mogelijke explosief is op dit moment nog niet bekend.

Foto: Persbureau Heitink