Explosief gaat af in villawijk, politie doet onderzoek

Explosief gaat af in villawijk, politie doet onderzoek

Geplaatst op 3 maart 2024, om 08:05 uur

EINDHOVEN – In een villawijk in het centrum van Eindhoven is in de nacht van zaterdag op zondag een explosief afgegaan.

Het explosief ging af in de voortuin van een van de woningen. Daarbij ontstond ook een kleine brand, en brandschade. Toegesnelde agenten vonden op de straat voor de oprit van het huis een half afgebrande fles, hier heeft vermoedelijk een brandversneller ingezeten zoals terpentine. De straat voor de woning is geheel afgezet als PD voor sporen onderzoek.

Bij de oprit van de woning staat een paal met een camera, en een alarmsysteem. Telkens als agenten de oprit oplopen gaat het alarm af en begint er een lamp te flitsen. De alarminstallatie heeft de daders wonderbaarlijk genoeg niet afgeschrikt. De forensische opsporing is ter plaatse om alle sporen vast te leggen.

Afgelopen vrijdag ging er ook een explosief af bij een woning in Eindhoven. In die zelfde nacht was het ook raak in Best, een aangrenzende gemeente. Of er verband is tussen de explosies is nog lastig te zeggen.