Onderzoek naar dode baby: ouders langer vast

Onderzoek naar dode baby: ouders langer vast

Geplaatst op 1 maart 2024, om 17:03 uur

HELVOIRT – De rechter-commissaris heeft vrijdag een 39-jarige man en een 34-jarige vrouw voor twee weken in voorlopige hechtenis geplaatst in verband met het onderzoek naar de dood van een baby in Helvoirt.

Op maandagmiddag 26 februari overleed een enkele weken oude jongetje in een woning aan de Schoorstraat in Helvoirt. Naar aanleiding van dit tragische voorval zijn de vader en moeder van het kindje maandagavond aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van hun kindje.

Gezien de omstandigheden waarin de baby is aangetroffen, houdt het Openbaar Ministerie er rekening mee dat het jongetje mogelijk de noodzakelijke zorg is onthouden. Op dit moment is de exacte oorzaak van het overlijden nog niet vastgesteld, daarvoor wordt verder onderzoek verricht. Het verdere onderzoek moet duidelijkheid verschaffen over de gebeurtenissen en welke mogelijke verwijten aan de ouders kunnen worden gemaakt.

Foto’s: Bart Meesters