Brandweer druk met schoorsteenbrand

Brandweer druk met schoorsteenbrand

Geplaatst op 29 februari 2024, om 20:05 uur

LUNTEREN – Donderdagavond rond 18:05 uur was de brandweer op de Groen van Prinstererlaan in Lunteren bezig met het bestrijden van een aanzienlijke brand in een schoorsteen van een huis.

Een uur na aanvang van de brandweer was de brand nog steeds niet onder controle. Verscheidene CO2-blussers werden ingezet om het vuur te beteugelen. De schoorsteen produceerde veel vonken, gepaard gaande rook. Niemand raakte gewond. Omstreeks 19:25 uur werd er vanuit Nieuwegein een speciaal team van de brandweer gealarmeerd, uitgerust met een zogenaamde Cobra Cutter. Hiermee kunnen ze met behulp van een speciale bluspijp door een stenen muur blussen. Echter, tegen 19:50 uur was de brand al onder controle.

Het vuur werd uiteindelijk gedoofd met een poederblusser. Desondanks arriveerde Stichting Salvage ter plaatse, aangezien er schade was ontstaan in de woning. De buurt trok veel bekijks van omwonenden die nieuwsgierig waren naar de situatie.

Foto’s: William Harthoorn / Persbureau Heitink