Twee aanhoudingen na explosie, mogelijk verband met liquidatie rapper Bigidagoe

Twee aanhoudingen na explosie, mogelijk verband met liquidatie rapper Bigidagoe

Geplaatst op 28 februari 2024, om 06:59 uur

AMSTERDAM – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen aangehouden na een explosie in Amsterdam-Noord. Rond kwart voor twaalf ging er een explosief af aan de Mastbos. Hierdoor ontstond er forse schade aan de galerij van een appartementencomplex.

Kort na het incident heeft de politie twee aanhoudingen verricht op de N247 nabij de oprit naar de A10. Agenten in kogelwerende vesten hebben een auto klemgereden en de twee inzittenden aangehouden en meegenomen.

Bij het complex aan de Mastbos is de politie direct een groot onderzoek gestart. Meerdere sporen zijn veilig gesteld en de forensische opsporing heeft groot onderzoek gedaan.

Volgens buurtbewoners zou de explosie mogelijk verband houden met de dodelijke schietpartij van afgelopen zondag op rapper Bigidagoe aan de Rhoneweg. Gisteren zou er ook al een inval van de DSI zijn geweest. Volgens buurtbewoners zou het om de schutter van afgelopen zondag gaan. Dit is nog niet door de politie bevestigd.

Foto’s: Mizzle Media