Dronken automobilist belandt in water en moet rijbewijs inleveren

Dronken automobilist belandt in water en moet rijbewijs inleveren

Geplaatst op 28 februari 2024, om 18:47 uur

WAALWIJK – Op dinsdagavond, rond 23.00 uur, vond er een verkeersongeval plaats op de Burgemeester Verwielstraat in Waalwijk, waarbij een bestuurder de controle over zijn voertuig verloor en in een naastgelegen sloot belandde.

Bij aankomst van de politie werd er een ademanalyse uitgevoerd bij de bestuurder om mogelijke invloed van alcohol te onderzoeken. Helaas wees de uitslag van deze analyse uit dat de bestuurder positief testte op alcoholgebruik. Conform de procedures werd de bestuurder overgebracht naar het politiebureau in Sprang-Capelle voor verdere onderzoeken. Daar werkte hij mee aan een tweede ademanalyse, waarbij een alarmerende waarde van 950 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ugl) werd vastgesteld.

Deze waarde overschreed ruim de wettelijke limiet, wat resulteerde in de onmiddellijke invordering van zijn rijbewijs.