OM eist twee jaar cel voor 19-jarige mannen na gooien van molotovcocktail naar politiebureau

OM eist twee jaar cel voor 19-jarige mannen na gooien van molotovcocktail naar politiebureau

Geplaatst op 27 februari 2024, om 21:45 uur

HEERLEN – In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 augustus 2023 veroorzaakte een brandende molotovcocktail een grote vuurzee en rookontwikkeling op het parkeerterrein van het politiebureau aan de Spoorsingel in Heerlen. Gelukkig raakte niemand gewond. Voor de rechtbank in Maastricht verschenen dinsdag twee verdachten, beide 19 jaar oud en afkomstig uit Heerlen en Hoensbroek, op verdenking van brandstichting met gevaar voor goederen. Het Openbaar Ministerie Limburg (OM) eist een gevangenisstraf van twee jaar, waarvan de helft voorwaardelijk.

Op camerabeelden is te zien hoe de twee verdachten een fles met benzine vullen bij een tankstation, gevolgd door het gooien van de molotovcocktail, wat ook door de camera is vastgelegd. Direct na het incident werden de twee mannen aangehouden.

Beide verdachten verklaarden dat ze die avond een jointje hadden gerookt en alcohol hadden gedronken, en dat ze in een melige bui besloten hadden de molotovcocktail over de toegangspoort van het politiebureau te gooien. Ze beschouwden het als een kwajongensstreek. Danny Frijters, politiechef van de recherche Limburg, benadrukte in een eerder persbericht al dat dit handelen zeer ernstig werd genomen. Hij benadrukte de toewijding van de rechercheurs aan de bestrijding van criminaliteit en het oplossen van zaken, wat direct bijdraagt aan de veiligheid en leefbaarheid van de inwoners van de provincie. Het incident werd dan ook sterk afgekeurd.