Meerdere gewonden na ernstig ongeval bij grensovergang

Meerdere gewonden na ernstig ongeval bij grensovergang

Geplaatst op 26 februari 2024, om 10:27 uur

‘S-HEERENBERG – Maandagochtend heeft zich een ernstig verkeersongeval voorgedaan op de Elsepas/220 tussen Emmerich en ‘s-Heerenberg, nabij de Duitse grensovergang. Rond 8 uur ’s ochtends kwamen twee auto’s en een vrachtwagen met elkaar in botsing.

Hierbij zijn drie personen zwaargewond geraakt, waaronder twee Duitsers en een Nederlandse vrachtwagenbestuurder, aldus de ter plaatse aanwezige Duitse politie. Nederlandse hulpverleners, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet om medische bijstand te verlenen aan de gewonden.

Gezien het ongeval zich aan de Duitse zijde van de grens afspeelde, zal de Duitse politie het verdere onderzoek naar de oorzaak van het ongeval op zich nemen. De betreffende weg blijft naar verwachting tot 14.00 uur afgesloten.

Foto’s: Roland Heitink/ Persbureau Heitink