Man met zes gestolen katalysatoren aangehouden

Man met zes gestolen katalysatoren aangehouden

Geplaatst op 26 februari 2024, om 14:52 uur

GEERTRUIDENBERG  – Op woensdag 21 februari ontvingen agenten een melding van een heterdaad diefstal. De melder had bij zijn bedrijf een man betrapt die zich in de avond onbevoegd op het terrein bevond. De man is vervolgens haastig vertrokken in een voertuig. De melder nam direct contact op met de politie en bleef de man volgen. Hij bleef de locatie continu delen met de meldkamer.

Agenten hoorden dat het voertuig op de A27 reed in de richting van Gorinchem. Ter hoogte van Nieuwendijk troffen ze het voertuig en konden ze hem klemrijden. De man werd uit zijn voertuig gehaald en gecontroleerd. In het voertuig troffen ze vervolgens zes katalysatoren in redelijk nieuwe staat en een hoop gereedschap. Hierop werd de man aangehouden op verdenking van diefstal.

De katalysatoren bleken daadwerkelijk van het terrein van melder te komen en waren daar onder verschillende voertuigen vandaan gehaald.