Grote hennepkwekerij in loods, ook duizenden euro’s en dure horloges aangetroffen

Grote hennepkwekerij in loods, ook duizenden euro’s en dure horloges aangetroffen

Geplaatst op 25 februari 2024, om 12:45 uur

VELDEN – Deze week werd er in Velden een loods betreden, waar in 3 verschillende ruimtes hennep geteeld werd. In totaal werden er bijna 2000 planten aangetroffen en na kort onderzoek ter plaatse vernietigd. Alle apparatuur die gebruikt werd voor het telen van de hennep, werd in beslag genomen en vernietigd.

De hennep werd geteeld met illegaal afgetapte stroom en water. Door zowel de energiemaatschappij als de watermaatschappij, werd er aangifte gedaan van diefstal en vernieling. Een naheffing van de niet betaalde kosten van stroom en water zal worden opgemaakt en worden teruggeëist bij de verdachten. De loods en aangrenzende woning werden afgesloten van stroom en water. Voor de heraansluiting van de stroom en het water, dienen de verdachten de naheffing en een boete te betalen.

De aangrenzende woning van de verdachten werd door de politie doorzocht, waarbij er enkele duizenden euro’s en dure horloges in beslag werden genomen.

De politie maakt een berekening op van het wederrechtelijk voordeel die de verdachten hebben verkregen door de hennepteelt. De rechter zal doen besluiten of de verdachten de winst moeten terugbetalen aan de overheid.

Gemeente Venlo kijkt of de woning voor een bepaalde tijd gesloten zal worden.