Mogelijk drugslab in woonwijk aangetroffen na stankoverlast

Mogelijk drugslab in woonwijk aangetroffen na stankoverlast

Geplaatst op 23 februari 2024, om 20:43 uur

ROTTERDAM – Vrijdagmiddag vond er uitgebreid onderzoek plaats nadat vaten werden ontdekt in een bedrijfspand aan de Katendrechtse Lagedijk in Rotterdam, nadat de brandweer was gealarmeerd vanwege stankoverlast.

Rond 13:15 uur werd de brandweer opgeroepen vanwege een chemische lucht die werd waargenomen. Bij inspectie van het bedrijfspand werden vaten aangetroffen met een onbekende inhoud. De straat werd volledig afgesloten en de brandweer verrichtte metingen in het pand. Nadat bleek dat er geen direct gevaar was waarvoor de brandweer ter plaatse moest blijven, kon deze vertrekken en werd de situatie overgedragen aan de politie. Het pand werd afgezet en de politie bleef ter plaatse in afwachting van de komst van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO).

De LFO, samen met de forensische opsporing (FO), voerde uitgebreid onderzoek uit in en rondom het pand gedurende de hele middag. Verdere analyse door de LFO en FO zal hierover uitsluitsel moeten geven.