Code oranje afgegeven vanwege storm Louis

Code oranje afgegeven vanwege storm Louis

Geplaatst op 22 februari 2024, om 11:22 uur

NEDERLAND – Het KNMI heeft donderdag code oranje afgegeven voor het hele land, met uitzondering van Limburg. Eerder op de dag gold nog code geel.

Volgens het KNMI waarschuwt de code oranje voor (onweers)buien en zware windstoten van ongeveer 100 kilometer per uur. Voor de kust, het IJsselmeer en de Wadden kunnen windstoten van zo’n 120 kilometer per uur voorkomen, wat schade en gevaar kan veroorzaken door omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. De hevigste buien trekken halverwege de avond weg via het noordoosten, maar daarna blijft het nog geruime tijd winderig. In het zuiden neemt later op de avond de kans op storm en (zeer) zware windstoten af, en in de eerste helft van de nacht zullen de windstoten op veel andere plaatsen sterk verminderen. In Groningen kan het tot halverwege de nacht duren voordat de zware windstoten afnemen.

Code oranje geldt donderdag tot middernacht, terwijl in de noordelijke provincies de waarschuwing tot 04.00 uur vrijdagochtend van kracht blijft.