Twee doden bij instorting brugdeel op bouwplaats

Twee doden bij instorting brugdeel op bouwplaats

Geplaatst op 21 februari 2024, om 11:43 uur

LOCHEM – Bij het instorten van een brugboog in Lochem zijn woensdag twee mensen overleden, volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Het incident vond plaats rond 11.15 uur aan de Goorseweg in Lochem, waar een nieuwe brug werd geplaatst over het Twentekanaal. Tijdens deze werkzaamheden raakte een boog van de nieuwe brug los van de takel en viel naar beneden op een platform of stellage waar mensen aan het werk waren. Ten minste drie mensen raakten zwaargewond door de val van de brugboog. Nu blijkt dat twee personen het leven hebben verloren. De toestand van de derde zwaargewonde slachtoffers en het lichtgewonde slachtoffer is nog niet bekend.

De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse gekomen bij het ongeluk. Onder andere acht ambulances en drie traumahelikopters werden ingezet om hulp te bieden.