Tiener met explosief in tas opgepakt bij woning loodgieter

Tiener met explosief in tas opgepakt bij woning loodgieter

Geplaatst op 21 februari 2024, om 08:38 uur

VLAARDINGEN – In de buurt van het huis van loodgieter Ron, gelegen aan de Gretha Hofstralaan in Vlaardingen, is dinsdagavond een verdacht pakket gevonden. Hierdoor werd een groot gebied afgezet als plaats delict. Met een uitgebreide inzet van politieagenten en een helikopter is gezocht naar een verdachte. In de loop van de actie werd een jongeman in de wijk gearresteerd en items in de struiken zijn veiliggesteld. Bomexperts van de politie voerden ter plaatse onderzoek uit, ondersteund door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD), die bevestigde dat het inderdaad om een explosief ging.

De gearresteerde verdachte is een 19-jarige jongen uit Strijen, die volgens bronnen al eerder is aangehouden voor een vergelijkbaar misdrijf. Het explosief bleek te bestaan uit meerdere aan elkaar gekoppelde Cobra-vuurwerkbommen, die ter plaatse door de EOD zijn ontmanteld.

De situatie kwam aan het licht nadat een beveiliger, die sinds het weekend opnieuw voor de woning was gepositioneerd, de jongen zag staan met een plastic tas voor de woning, waarna de jongen probeerde naar de achterzijde van de woning te gaan. Toen de politie arriveerde, liet de jongen de tas vallen en vluchtte. Aan de andere kant van de wijk werd hij door agenten in de struiken aangetroffen. Hij verzette zich eerst tegen zijn arrestatie, maar gaf zich over nadat de politie dreigde een politiehond in te zetten. De jongen had meerdere schrammen op zijn gezicht door de struiken. Er wordt vermoed dat een tweede verdachte is ontkomen.