Asielzoeker randt vier jonge meisjes (11) aan in zwembad

Asielzoeker randt vier jonge meisjes (11) aan in zwembad

Geplaatst op 21 februari 2024, om 10:48 uur

ZANDVOORT – Een 29-jarige Syrische asielzoeker heeft vorig jaar vier 11-jarige meisjes aangerand in Aqua Mundo, het zwemparadijs van Center Parcs in Zandvoort. De meisjes werden door de man betast of in hun billen geknepen. Bij één meisje zou de man zijn benen om haar middel hebben geklemd en zijn geslachtsdeel tegen haar heup hebben geduwd. Tien meisjes en vrouwen maakten melding bij het zwembad van een donkere man met armen vol tatoeages die hen zou hebben betast of geknepen. Dit leidde tot waarschuwing van de politie. Volgens de officier van justitie tonen camerabeelden uit het zwembad hoe de man in de wildwaterbaan niet met de stroom meegaat en meerdere keren op jonge meisjes afstapt.

De moeder van een van de slachtoffertjes vertelde in de rechtbank hoe ze door haar dochter werd gebeld over een ‘vieze man’. Volgens het meisje zou de man zijn benen om haar middel hebben geklemd en zijn geslachtsdeel tegen haar heup hebben geduwd. Het meisje en haar moeder deden aangifte. De aanranding heeft nog altijd veel impact op het 11-jarige meisje. Volgens haar moeder is ze sinds het incident angstiger geworden en durft ze niet meer alleen naar buiten. Ook zegt het meisje ‘plaatjes’ in haar hoofd te hebben en getraumatiseerd te zijn.

De verdachte beweert via een tolk dat hij niemand expres heeft aangeraakt en dat hij niet op vrouwen valt. Volgens zijn advocaat is er onvoldoende bewijs voor een veroordeling. Het zou niet de bedoeling van zijn cliënt zijn geweest om “op een vervelende manier” aan kinderen te zitten en zijn gedrag zou geen ‘seksuele lading’ hebben gehad. Bovendien vreest de advocaat dat bij een veroordeling de asielaanvraag van zijn cliënt komt te vervallen. De vrouw en dochter van de man verblijven momenteel in Turkije en hopen op gezinshereniging. Er is een gevangenisstraf van vier maanden tegen de verdachte geëist. De rechtbank doet op 5 maart uitspraak.