9 arrestaties verricht: politie trekt wapen, lost waarschuwingsschot

9 arrestaties verricht: politie trekt wapen, lost waarschuwingsschot

Geplaatst op 21 februari 2024, om 01:43 uur

ARNHEM/WESTERVOORT – Dinsdagavond heeft de politie in een reeks van drie operaties in Arnhem en Westervoort in totaal negen verdachten gearresteerd. Tijdens deze acties werden door de politie wapens getrokken en werd er zelfs een waarschuwingsschot afgevuurd.

In de omgeving van een sporthal op de Emmerik in Westervoort dwong de politie, onder dreiging met wapens, een autobestuurder om het voertuig te verlaten, waarna deze werd gearresteerd en de auto uitvoerig werd doorzocht. De auto bleek voorzien van vervalste kentekenplaten en werd in beslag genomen.

In een ander incident in Arnhem-Zuid, bij het Kruidenplein, moest de politie wapens trekken en een waarschuwingsschot lossen bij de arrestatie van vijf individuen in een auto. Bij deze aanhouding werd een object in beslag genomen dat op een vuurwapen leek.

Een derde actie vond plaats op de Eusebiusbuitensingel, waar de politie drie verdachten met getrokken wapens uit een auto haalde en arresteerde.

Tijdens de operaties was er een politiehelikopter actief boven het gebied. Het is sterk de veronderstelling dat de drie incidenten met elkaar in verband staan.

Foto’s: Dennis van Bemmel & Roland Heitink