19-jarige aangehouden in onderzoek naar explosies

19-jarige aangehouden in onderzoek naar explosies

Geplaatst op 21 februari 2024, om 14:57 uur

VLAARDINGEN – Dinsdag is opnieuw een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de reeks explosies in Vlaardingen. De 19-jarige man uit Strijen werd opgemerkt vanwege zijn gedrag op de Gretha Hofstralaan, waarop de politie werd gebeld. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden gearresteerd. In een achtergelaten tas werd zwaar vuurwerk aangetroffen dat onschadelijk is gemaakt.

Even na 20:00 uur werd de politie gealarmeerd. Agenten hebben de verdachte snel gevonden en in de omgeving aangehouden. Kort daarvoor had hij een tas achtergelaten, waarin zwaar illegaal vuurwerk werd aangetroffen dat ook gebruikt kan worden bij explosies en waarvan het bezit strafbaar is. Explosievenverkenners van de politie hebben het explosief samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) onschadelijk gemaakt, waarna het in beslag is genomen voor onderzoek.

De 19-jarige man uit Strijen wordt verhoord om te onderzoeken of er een verband is met de reeks explosies in Vlaardingen.