Automobilist aangehouden na aanrijding op snelweg

Automobilist aangehouden na aanrijding op snelweg

Geplaatst op 20 februari 2024, om 10:25 uur

’S-HEER ARENDSKERKE – Een 38-jarige Middelburger is maandag 19 februari 2024 omstreeks 18.20 uur na een verkeersongeval op de A-58 aangehouden. Hij wordt verdacht van het rijden onder invloed van alcohol en drugs, het weigeren van de bloedproef, het rijden met een geschorst rijbewijs en gevaarlijk rijgedrag.

De politie kreeg omstreeks 18.05 uur een melding van een verkeersongeval op rijksweg A-58. Ter plaatse zagen de agenten dat het om een kop-staart aanrijding ging waarbij de achterste auto vlamvatte. Er raakte niemand gewond. De brandweer heeft de autobrand geblust een takelbedrijf heeft het voertuig daarna getakeld. De snelweg richting Bergen op Zoom werd enige tijd afgesloten.

Onder invloed
De bestuurder die de aanrijding veroorzaakt had, werd aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol en drugs te zijn. Hij stemde toe in een speeksel- en een ademtest maar weigerde aan het bureau de bloedproef. Bovendien bestuurde hij de auto terwijl zijn rijbewijs geschorst is.