Verdachte drugs- en wapenhandel aangehouden

Verdachte drugs- en wapenhandel aangehouden

Geplaatst op 19 februari 2024, om 16:50 uur

LEIDEN – Een 22-jarige Leidenaar is maandag 19 februari aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de handel in drugs en wapens. De verdachte zat de afgelopen maanden al vast in verband met een stalkingzaak.

Onder andere nadat de telefoon van de verdachte in beslag werd genomen in een onderzoek naar de verkoop van harddrugs, rees het vermoeden dat hij zich mogelijk bezig zou houden met de handel in verdovende middelen en (vuur-) wapens. Terwijl het onderzoek naar de drugs- en wapenhandel in volle gang was, werd de man aangehouden in verband met stalking. Om die reden zat hij daarom sinds november 2023 vast.

Doorzoeking
Nadat er voldoende verdenkingen waren om de man ook voor handel in wapens en harddrugs aan te houden, verleende een officier van justitie toestemming om de verdachte aan te houden. In verband met dit onderzoek werd onder leiding van een rechter-commissaris op dinsdag 13 februari een doorzoeking gedaan in een woning in Leiden. Daarbij werden onder andere telefoons, computers en een hoeveelheid harddrugs in beslag genomen.

Opnieuw aangehouden
Maandag 19 februari moest de verdachte op een pro-formazitting verschijnen in verband met de stalkingzaak waarvoor hij al vastzat. Toen de rechter besloot de voorlopige hechtenis voor die zaak te schorsen, werd hem direct medegedeeld dat hij was aangehouden als verdachte van drugs- en wapenhandel.