Eigenaar golden retriever steekt rottweiler neer

Eigenaar golden retriever steekt rottweiler neer

Geplaatst op 18 februari 2024, om 15:07 uur

BAARN – Een incident tijdens het uitlaten van twee honden in Baarn op zondagochtend escaleerde ernstig, waarbij een rottweiler ernstige steekwonden opliep en onder politiebegeleiding naar de dierenkliniek van de Universiteit Utrecht moest worden gebracht.

De hulpdiensten reageerden om 07.30 uur op een melding aan de Zandvoortweg, waar ze een zwaargewonde rottweiler en diens eigenaar aantroffen. Het incident vond plaats in een park achter De Geerenweg/Goeman Borgesiuslaan, waar de rottweiler aangevallen werd door een golden retriever, geleid door zijn eigenaar. Na een gevecht tussen de honden liepen de emoties tussen de eigenaren hoog op, wat resulteerde in het neersteken van de rottweiler.

Na behandeling van de hond werd besloten het dier in de gewone ambulance, onder politiebegeleiding naar de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit van Utrecht te vervoeren. Een dierenambulance mag niet zelfstandig met ‘spoed en zwaailichten’ rijden. Ook de gewonde eigenaar ging mee. De eigenaar van de golden retriever, die zichzelf later meldde en ook lichte verwondingen had, is aangehouden.