Mogelijk drugslab aangetroffen op terrein bestemd voor legale hennepkwekerij

Mogelijk drugslab aangetroffen op terrein bestemd voor legale hennepkwekerij

Geplaatst op 17 februari 2024, om 12:50 uur

RIJNSHOUT – Vanochtend is er op de Aalsmeerderweg in Rijsenhout een verdenking ontstaan over de aanwezigheid van een drugslaboratorium. Er is een aanzienlijke politiemacht ter plaatse die onderzoek doet naar deze vondst. Dit terrein is identiek aan het perceel waar binnenkort de start van een legale cannabisplantage gepland staat. “We ontvingen vanochtend een melding over een mogelijke brand,” licht een politiewoordvoerder toe. “De brandweer heeft het gebouw betreden en we vermoeden momenteel dat het een locatie voor drugproductie betreft.”

Tijdens de inval waren drie personen aanwezig, ze zijn allemaal aangehouden. Tevens was er een adviseur voor gevaarlijke stoffen van de brandweer en een expert van de landelijke faciliteit voor het ontmantelen van dergelijke labs (LFO) ter plaatse, een gebruikelijke procedure bij de ontdekking van een drugslab.

De Aalsmeerderweg is gedeeltelijk geblokkeerd vanwege het lopende onderzoek.

Legale Cannabisplantage
Het adres van de huidige politieoperatie is tevens het adres waar een vergunning is aangevraagd voor het vestigen van een legale cannabisplantage als onderdeel van het ‘Experiment Gesloten Coffeeshopketen’. Deze plantage zou oorspronkelijk 600 meter verderop gevestigd worden, maar is eerder deze maand naar de huidige locatie verhuisd, volgens een bericht van HCNieuws.

De verhuizing van de plantage werd door de ondernemer geïnitieerd om de omliggende gemeenschap minder te belasten en eventuele zorgen van buren weg te nemen.

Foto’s: Michel van Bergen