Vrouw aangehouden voor diverse diefstallen, waaronder autodiefstal

Vrouw aangehouden voor diverse diefstallen, waaronder autodiefstal

Geplaatst op 15 februari 2024, om 10:31 uur

ZOETERMEER/DEN HAAG – Op dinsdagavond 6 februari heeft de politie een 26-jarige vrouw uit Den Haag gearresteerd op verdenking van diefstal uit supermarkt Jumbo aan het Middelwaard in Zoetermeer. Bovendien werd zij beschouwd als verdachte van diefstal of heling van een auto. De vrouw werd oorspronkelijk aangehouden voor de winkeldiefstal in Zoetermeer, maar werd al snel overgebracht naar het politiebureau in Zuiderpark voor verhoor met betrekking tot de autodiefstal.

Op maandag 8 januari werd de auto gestolen in de Paterswoldestraat. Een dag later werd de auto aangetroffen op de Steenhouwersgaarde, echter met schade. De politie werd ingeschakeld en nam diverse voorwerpen die in de auto lagen, samen met de auto, in beslag voor sporenonderzoek. Op woensdag 10 januari werd gemeld dat de auto opnieuw was gestolen. Dit keer werd de eigenaar gealarmeerd door het zien van zijn auto in de omgeving en vond deze terug op het Hoogveen.

Dankzij een foto die door de eigenaar van de bestuurster was genomen, kon haar identiteit worden vastgesteld. Zij werd vervolgens herkend door agenten na haar arrestatie voor de winkeldiefstal. Het bleek dat de vrouw eerder al diefstallen had gepleegd. Zij wordt verdacht van diefstal van een kentekenplaat, drie auto-inbraken, waaronder op de Koninginnegracht en het Rijswijkseplein in december, waarbij een bankpas en een scanner van PostNL werden gestolen. Met de gestolen pinpas had de vrouw geld opgenomen bij een tankstation. Op dinsdag 30 januari werd de vrouw ook al gearresteerd voor diefstallen uit het Kruidvat en de Aldi aan de Leyweg in Den Haag. De vrouw blijft in hechtenis voor ondervraging over de diefstallen.