Nog twee tieners opgepakt in verband met dodelijke schietpartij

Nog twee tieners opgepakt in verband met dodelijke schietpartij

Geplaatst op 15 februari 2024, om 14:36 uur

PURMEREND – Bij het onderzoek naar een schietincident bij het treinstation in Purmerend heeft de politie nog twee verdachten gearresteerd. Het betreft een 18-jarige man uit Amsterdam en een 16-jarige jongen uit Purmerend. Eerder werd al een 16-jarige jongen gearresteerd. De arrestaties vonden woensdagavond plaats. De verdachten zitten momenteel in beperkingen, wat betekent dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat. De 18-jarige en de eerder gearresteerde 16-jarige verdachte worden op vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Op maandagavond ontving de politie rond 20.05 uur melding van het schietincident. Hierbij is een 19-jarige man uit Purmerend overleden en een andere man, een 19-jarige uit de gemeente Medemblik, raakte zwaargewond en verblijft momenteel in het ziekenhuis. Er werd onmiddellijk een Team Grootschalige Opsporing (TGO) ingezet. Dit TGO-onderzoek is een opsporingsonderzoek uitgevoerd door de politie en het Openbaar Ministerie, gericht op complexe rechercheonderzoeken met grote maatschappelijke impact.

De politie vermoedt dat een conflict tussen jongeren in Purmerend mogelijk de aanleiding was voor het schietincident, wat verder wordt onderzocht. Meer arrestaties worden niet uitgesloten.