VIDEO: Grote brand in opslag van Woonoutlet op industrieterrein

VIDEO: Grote brand in opslag van Woonoutlet op industrieterrein

Geplaatst op 14 februari 2024, om 20:38 uur

HUISSEN – Op het industrieterrein aan de Nijverheidsstraat in Huissen brak woensdagavond een grote brand uit in de opslag van Woonoutlet Huissen. De brand bevond zich in de opslaghal aan de zijkant van het pand.

De brandweer reageerde met vier tankautospuiten, twee hoogwerkers en meerdere kleine voertuigen met personeel. In eerste instantie werd de brand gemeld in de Praxis bouwmarkt ernaast, waar het personeel al buiten stond toen de brandweer arriveerde. De vlammen waren toen al zichtbaar aan de zijkant van het pand. Om het pand te betreden, moest de brandweer een roldeur forceren. De brandweer sprak zelf van een ‘zeer grote brand’. Een groot deel van de vlammen werd veroorzaakt door een gasbrand, bij een gasleiding. De hulpdiensten wisten de gasbrand te blussen nadat de gastoevoer werd afgesloten.

Het vuur bleef beperkt tot het magazijn. Het pand is overgedragen aan de eigenaar en Salvage. De oorzaak van de brand is nog niet bekend; het team brandonderzoek is ter plaatse. De omgeving van het industrieterrein was tijdelijk afgesloten.

Foto’s: Persbureau Heitink