UPDATE: 23-jarige man opgepakt vanwege dodelijke schietpartij

UPDATE: 23-jarige man opgepakt vanwege dodelijke schietpartij

Geplaatst op 13 februari 2024, om 19:53 uur

IJMUIDEN – Een 23-jarige man uit Velsen is aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij het dodelijke schietincident in IJmuiden op dinsdagavond, zo meldt de politie woensdag. De verdachte heeft zichzelf gemeld op een politiebureau in Amsterdam op de avond van het schietincident.

De 23-jarige man blijft voorlopig vastzitten en wordt ondervraagd. De politie sluit niet uit dat er nog meer personen worden gearresteerd. Er wordt een speciaal team ingezet om de zaak te onderzoeken. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden.

Op dinsdagavond rond 18.40 uur ontving de politie meldingen van het incident aan de Kromme Mijdrechtstraat. Tijdens de zoektocht werd onder andere een politiehelikopter ingezet. Een traumahelikopter werd ingezet om hulp te verlenen. Een 26-jarige man uit Velsen raakte ernstig gewond en overleed later aan zijn verwondingen. De politie verrichtte onderzoek en een deel van de straat was afgesloten.

Foto’s: Michel van Bergen