Schietpartij bij station Purmerend: twee zwaargewonden

Schietpartij bij station Purmerend: twee zwaargewonden

Geplaatst op 13 februari 2024, om 08:02 uur

PURMEREND – Bij een schietincident nabij het station aan de Stationsweg in Purmerend zijn maandagavond twee jonge personen gewond geraakt. Ze zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waarbij één slachtoffer ter plaatse moest worden gereanimeerd, volgens een politiewoordvoerder. De dader is nog niet aangehouden en is momenteel voortvluchtig.

De slachtoffers, waarvan één 19 jaar oud is bevestigd door de politie, hebben ernstige verwondingen opgelopen. De leeftijd van het andere slachtoffer is nog onduidelijk, waardoor niet vastgesteld kan worden of deze meerder- of minderjarig is.

Na een melding van het schietincident rond 20.00 uur, arriveerden hulpdiensten snel ter plaatse om assistentie te verlenen. Beide slachtoffers zijn na reanimatiepogingen bij een van hen, in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis overgebracht, zo deelt de politie mee aan Hart van Nederland.