Uitslaande brand opvangschip voor asielzoekers in Arnhem

Uitslaande brand opvangschip voor asielzoekers in Arnhem

Geplaatst op 10 februari 2024, om 08:16 uur

ARNHEM – Op een schip in Arnhem waar het Centraal Orgaan opvang asielzoekers opvangt is in de nacht van vrijdag op zaterdag brand uitgebroken. Het vuur ontstond rond 1.40 uur in het restaurant van het schip aan de Nieuwe Kade. Al snel verspreidde de rook zich over het hele schip.

De brandweer heeft het schip ontruimd, evenals een naastgelegen vaartuig waar ook asielzoekers worden gehuisvest. “Alle mensen zijn veilig van de boten afgekomen.

Acht mensen zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel, maar zij hoefden niet naar het ziekenhuis. De brand is inmiddels onder controle. Zo’n 300 bewoners zijn opgevangen in het stadskantoor. Het was om 6.00 uur nog niet duidelijk wanneer zij weer terug naar de schepen mogen.

Foto’s: Dennis van Bemmel & Sebastiaan Kleijn – Persbureau Heitink