Douane rijdt drie uithalers klem in Rotterdamse Waalhaven

Douane rijdt drie uithalers klem in Rotterdamse Waalhaven

Geplaatst op 10 februari 2024, om 18:55 uur

ROTTERDAM – De douane heeft in de Rotterdamse haven in de nacht van vrijdag op zaterdag drie uithalers aangehouden. De drie zijn even na middernacht na een achtervolging met hoge snelheid klemgereden op de Waalhaven Zuidzijde en overgedragen aan de politie.

Vermoedelijk wilden de mannen zich voordoen als havenwerkers. In de auto troffen douaniers werkbroeken, hesjes en andere werkkleding aan. Ook zijn grote zwarte sporttassen in beslag genomen. Hierin zou vermoedelijk de drugs vervoerd moeten worden. Het trio was waarschijnlijk op zoek naar drugs bij een bedrijf dat lege containers opslaat. De smokkel via lege containers is de afgelopen jaren in opkomst.

Criminelen verstoppen relatief kleine partijen van enkele tientallen kilo’s cocaïne in een lege ruimte bij de motor die producten in de container koelt. Na de aanhouding heeft het Team Bijzondere Bijstand van de douane gezocht op het haventerrein. Het is onbekend of zij drugs hebben aangetroffen. De drie mannen zitten vast. Het gaat om drie mannen: 24 jarige man uit Ridderkerk 18 jarige man uit Dordrecht 27 jarige man met onbekende woonplaats.

Foto’s: JB Media