Tankwagen met veevoer kantelt op N317 in Doesburg

Tankwagen met veevoer kantelt op N317 in Doesburg

Geplaatst op 9 februari 2024, om 12:31 uur

DOESBURG- De N317 is tussen Doesburg centrum en de rotonde van de N338 afsloten door ongeval met een vrachtwagen.

Rond 10:30 uur reed een tankwagen geladen met diervoeders vanaf Doetinchem richting Dieren op de N317 toen het ter hoogte van Doesburg mis ging. De combinatie belandde naast het asfalt toen de oplegger raakt los van de trekker en kwam op zijn kant terecht. Door stuurmanskunst wist de chauffeur te voorkomen dat ook de trekker op zijn kant in de berm terecht zou komen.

De combinatie is geladen met 34 ton aan diervoer. Op dit moment is er een speciale vrachtwagen onderweg om de tankoplegger leeg te zuigen. Ook zal er een grote kraan ter plaatse komen de tankoplegger weer op het asfalt te krijgen.

De berging van de tankoplegger en het herstel van de berm gaat ongeveer ongeveer tot vier uur duren.

De chauffeur raakt bij het ongeval niet gewond.

Foto’s: Persbureau Heitink