Heistelling valt om, man overlijdt na val van ruim 30 meter hoogte

Heistelling valt om, man overlijdt na val van ruim 30 meter hoogte

Geplaatst op 8 februari 2024, om 13:25 uur

ROTTERDAM – Vanmorgen is in Rotterdam een tragisch incident voorgevallen waarbij een man het leven liet nadat hij uit een omvallende heistelling viel. Dit gebeurde op een moment dat het 30 meter hoge werktuig kantelde. Ondanks pogingen tot reanimatie kon zijn leven niet worden gered.

“De heistelling kantelde op het moment dat de werknemer zich in de liftcabine bevond”, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Het voorval vond plaats op een bedrijventerrein nabij de Waalhaven.

Er wordt gesproken over een heistelling, een machine gebruikt voor het in de grond slaan van heipalen. De omvang van de schade is momenteel nog onbekend. Er loopt een onderzoek naar de precieze oorzaak van dit ongeval.

Foto’s: JB Media