Grote hoeveelheid drugs en geld in woning aangetroffen

Grote hoeveelheid drugs en geld in woning aangetroffen

Geplaatst op 7 februari 2024, om 13:55 uur

AMSTERDAM – De politie heeft op dinsdag een grote hoeveelheid drugs aangetroffen in een woning aan de Postjesweg. De 38-jarige bewoner en een 31-jarige in de woning aanwezige vrouw werden bij de inval aangehouden. De recherche zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

De politie deed de ‘instap’ omdat uit onderzoek en observaties het vermoeden ontstond dat er drugs in de woning zou liggen. Er is uitgebreid zoeking gedaan in de woning, waarbij een grote hoeveelheid verdovende middelen en voor duizenden euro’s aan contant geld werd gevonden. Deze zijn in beslag genomen. De forensische opsporing onderzoekt momenteel om welke drugs het precies gaat en hoeveel is aangetroffen. Het zou in totaal om meer dan 100 kilogram harddrugs gaan: o.a. MDMA, Xtc-pillen, amfetamine en ketamine, maar ook blokken cocaïne, weeg- en sealapparatuur en versnijdings- en verpakkingsmiddelen.

Bestuurlijke rapportage
De politie maakt een bestuurlijke rapportage op voor de gemeente. Dit kan leiden tot bestuurlijke maatregelen tegen de 38-jarige bewoner. Met deze vondst is er weer een grote hoeveelheid harddrugs uit het circuit gehaald. Drugs zorgen voor criminele aanwas, geweld en voor ondermijnende criminaliteit. In de drugshandel gaan gigantische geldbedragen om. De cocaïnehandel ontwricht wijken, gezinnen en buurten. Onze grootste zorg is dat in kwetsbare wijken jonge jongens het grote geld van de criminaliteit in worden gezogen.