Verdachten van brandstichting en vernieling school aangehouden

Verdachten van brandstichting en vernieling school aangehouden

Geplaatst op 6 februari 2024, om 18:35 uur

DEN HAAG – De politie hield dinsdag 6 februari twee jongens van 16 en 19 jaar uit Den Haag aan op verdenking van brandstichting en vernieling aan de Anne Frank basisschool aan het Laagveen.

Op Nieuwjaarsdag werd rond 03.00 uur brandgesticht aan de school. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. In meerdere ruimtes bleken vernielingen te zijn gepleegd.

Ruiten met geweld vernield
De recherche heeft daarna uitgebreid onderzoek gedaan en heeft camerabeelden uitgekeken. Eerder die nacht was al een ruit vernield en een vuurwerkexplosief naar binnen gegooid, waarna er ook brandschade ontstond. De ruit werd afgedicht, maar twee uren later werd deze en andere ruiten met geweld vernield en brandgesticht in het pand.

Camerabeelden en sporenonderzoek
Diezelfde nacht, kort na de melding, werden in de omgeving vier verdachten aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden, maar blijven wel verdachten in het onderzoek. De camerabeelden, sporenonderzoek, getuigen en buurtonderzoek leidden uiteindelijk naar de twee verdachten die op dinsdag 6 februari zijn aangehouden.