Boerenprotest eindigt in een drama

Boerenprotest eindigt in een drama

Geplaatst op 6 februari 2024, om 00:43 uur

VEENENDAAL – Een zwaar ongeluk maandagavond op de Voorpoort in Veenendaal maandagavond. Omstreeks 22:25 uur vond er een kettingbotsing plaats met meerdere voertuigen. In totaal raakte 5 mensen gewond, waarvan 2 ernstig aan toe zijn.

Een landbouwvoertuig, terugkerend van de boerenprotesten, zag zijn voorliggers te laat en botste hard op een 45km/uur auto. Dit leidde tot een reeks aanrijdingen met meerdere personenauto’s. Een tweede brommobiel botste vervolgens tegen het landbouwvoertuig aan. Het ongeval resulteerde in vijf gewonden, waarvan twee ernstig.

Een 17-jarige jongen, inzittende van de brommobiel, kwam bekneld te zitten en werd na 45 minuten door de brandweer bevrijd. Een mobiel medisch team arriveerde per auto vanuit Volkel, terwijl vier ambulances de gewonden naar diverse ziekenhuizen vervoerden. Het ongeval trok veel bekijks vanwege de nabijgelegen boerenprotesten, wat de politie initieel moeilijkheden opleverde om de menigte op afstand te houden.

De Forensische Opsporing van de politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk. De Voorpoort was volledig afgesloten als gevolg van het incident, en het landbouwvoertuig is in beslag genomen voor technisch onderzoek.