Bankpasfraudeur op heterdaad aangehouden

Bankpasfraudeur op heterdaad aangehouden

Geplaatst op 5 februari 2024, om 16:11 uur

HEILOO – De politie heeft zaterdag 3 februari een 18-jarige man uit Amstelveen op heterdaad aangehouden na een melding van bankpasfraude. Een 65-jarige vrouw maakte melding bij de politie nadat zij het vermoeden had dat ze werd opgelicht. De verdachte zit nog vast en zijn rol wordt verder onderzocht.

Rond 18.30 uur werd de bewoonster aan de Ypesteinerlaan gebeld door een ‘medewerker’ van haar bank. De vrouw werd medegedeeld dat er een aanzienlijk geldbedrag van haar rekening was afgeschreven en dat de bank haar pas zou blokkeren. Zij vertrouwde dit echter niet, aangezien zij wist dat de echte bank nooit belt naar klanten. De vrouw heeft ondertussen met haar mobiele telefoon 112 gebeld en zo de politie kunnen inschakelen. Vervolgens kreeg zij van de ‘bankmedewerker’ instructies om haar pincode te geven en haar bankpas en waardevolle spullen in enveloppen te doen.

De enveloppen zouden bij de woning van de vrouw worden opgehaald door een bankmedewerker. Ondertussen was de politie bij de woning aan de Ypesteinerlaan aangekomen en legde de vrouw aan de politie uit wat er aan de hand was. Toen de ‘bankmedewerker’ aan de deur stond, kon hij direct worden aangehouden door de politie.