Derde vermiste persoon in Rotterdam deels teruggevonden

Derde vermiste persoon in Rotterdam deels teruggevonden

Geplaatst op 2 februari 2024, om 09:21 uur

ROTTERDAM – Onder het puin van het door een explosie getroffen gebouw aan de Schammenkamp in Rotterdam-Zuid is een deel van het lichaam van een derde slachtoffer aangetroffen. De ontdekking werd gemeld door de politie.

Forensisch rechercheurs zullen verder onderzoek uitvoeren bij daglicht, met assistentie van specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Na de explosie en daaropvolgende brand werden in totaal drie personen als vermist opgegeven. Op woensdag werd het eerste stoffelijke overschot gevonden, gevolgd door het tweede lichaam dat donderdagavond onder het puin werd gehaald. De politie heeft aangekondigd dat ze doorgaan met zoeken totdat ook het derde slachtoffer is gevonden.

Het onderzoek heeft vastgesteld dat het gaat om een deel van een lichaam, dat nu veiliggesteld is en wordt onderzocht. Daarnaast wordt er DNA afgenomen om de identificatie te vergemakkelijken. Er wordt actief gezocht naar eventuele andere delen. De woordvoerder benadrukt dat het onderzoek zal voortduren totdat er zekerheid is dat alles is gecontroleerd. Het is mogelijk dat er nog meer slachtoffers zijn, maar zij zijn nog niet als vermist gemeld.

De explosie en de daaropvolgende brand vonden plaats op maandag en hebben aanzienlijke schade toegebracht aan het gebouw.

Foto’s: JB Media