Wilde achtervolging van gestolen voertuig

Wilde achtervolging van gestolen voertuig

Geplaatst op 1 februari 2024, om 18:58 uur

ARNHEM – Op woensdagavond werd door agenten een gestolen voertuig waargenomen op de Apeldoornseweg in Arnhem, zoals gemeld op hun Instagram-account. Bij het zien van opvallende politie-eenheden ging het voertuig er snel vandoor. De videowagen sloot zich aan bij de achtervolging.

Tijdens de achtervolging werden verschillende straten in de wijken Sint Marten en het Spijkerkwartier doorkruist. De verdachte overtrad tal van verkeersregels, waaronder spookrijden op de centrumring en hoge snelheid binnen de woonwijken. Dit gedrag was bijzonder gevaarlijk in het drukke stadscentrum, waar veel fietsers en voetgangers aanwezig waren. Uiteindelijk reed de verdachte zich vast en sprong uit het gestolen voertuig, dat vervolgens tegen een elektriciteitskast of hekwerk botste en doorrolde. De verdachte zette zijn vlucht te voet voort, maar werd na een korte achtervolging met behulp van een taser aangehouden. De beelden van onze videowagen, waarop alles is vastgelegd, worden als bewijsmateriaal aan de zaak toegevoegd.

De verdachte wordt beschuldigd van de volgende strafbare feiten:

Heling / diefstal van een voertuig
Overtreding van artikel 5a van de Wegenverkeerswet (opzettelijk gevaarlijk rijgedrag)
Overtreding van artikel 7 van de Wegenverkeerswet (verlaten van de plaats van een ongeval)
Overtreding van artikel 8 van de Wegenverkeerswet (rijden onder invloed van drugs)
Overtreding van artikel 9 van de Wegenverkeerswet (rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs)
Het opzettelijk bemoeilijken van de herkenning van het kenteken, door de letter P te veranderen in een R met behulp van tape, leidde tot een proces-verbaal.

Foto: Instagram verkeerspolitie_oost_nederland