Moeder van drenkeling Kijkduin overleden na redding uit zee

Moeder van drenkeling Kijkduin overleden na redding uit zee

Geplaatst op 31 januari 2024, om 12:00 uur

KIJKDUIN – Een van de twee personen die afgelopen zondagavond bij Kijkduin in Den Haag uit de zee gered waren, is dinsdag in het ziekenhuis overleden, zo bevestigt de politie na meldingen van Omroep West. Het betreft een vrouw, die de moeder is van de andere persoon die uit het water werd gehaald. Volgens een woordvoerster van de politie gingen de vrouw en haar volwassen zoon in een verwarde staat de zee in.

De politiewoordvoerster legt uit dat de twee vanuit het noorden van Nederland, in een verwarde toestand, per auto naar Kijkduin zijn gereden, en spreekt van een tragische situatie.

Op het strand bij Kijkduin werden zondag rond 18.00 uur kledingstukken gevonden. Eerder hadden mensen meerdere personen het water in zien gaan. De moeder en zoon werden rond 19.00 uur uit het water gehaald en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht na reanimatiepogingen. In verband met privacyredenen is er geen informatie vrijgegeven over de toestand van de andere persoon die gered werd.