Kindje (1) overleden bij opvang, gastouder opgepakt

Kindje (1) overleden bij opvang, gastouder opgepakt

Geplaatst op 31 januari 2024, om 12:33 uur

ALPHEN-CHAAM – Een 45-jarige gastouder is op dinsdag gearresteerd wegens de verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van een 1-jarig kind in juni 2022. Dat meldt Omroep Brabant.

Het incident vond plaats in een gastouderopvang in Alphen-Chaam, waar het kind onwel werd. Na overgebracht te zijn naar het ziekenhuis, overleed het kind twee dagen later. Uit onderzoek bleek dat het kindje door ’toegebracht letsel’ is overleden, volgens de politie.

De opvanglocatie is gesloten na het overlijden van het kindje. De verdachte zal ondervraagd worden en wordt aanstaande vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie heeft aangegeven in het belang van het onderzoek en ter bescherming van de privacy van betrokkenen geen verdere informatie te verstrekken.