Harddrugs aangetroffen in spookwoning

Harddrugs aangetroffen in spookwoning

Geplaatst op 31 januari 2024, om 11:10 uur

GRONINGEN – Bij een inval in een woning aan de Hereweg heeft de politie donderdag 25 januari verschillende soorten harddrugs en geneesmiddelen aangetroffen. In het appartement zijn twee verdachten aangehouden, een van 32 jaar uit Nieuwegein en een 56-jarige man uit Eindhoven. Zij worden verdacht van bezit en handel in harddrugs.

De woning aan de Hereweg is een zogenaamde ‘spookwoning’, een woning waar niemand stond ingeschreven. In dit geval werd de woning gebruikt als dekmantel voor illegale activiteiten. In de woning werden goederen aangetroffen voor het bewerken en het bereiden van harddrugs. Het gaat om cocaïne, XTC-pillen en geneesmiddelen. De politie heeft daarnaast een auto in beslag genomen.

Spookwoningen

Woningen waar niemand staat ingeschreven, kunnen gebruikt worden voor criminele activiteiten. Deze spookwoningen kunnen worden gebruikt om drugs of geld op te slaan, maar ook als tijdelijk onderkomen voor bijvoorbeeld drugskoeriers. Criminele activiteiten, zoals de illegale handel in drugs, gaan vaak gepaard met geweld. En spookwoningen staan ook in rustige woonwijken.