Zeehondenpup doodgebeten op strand ‘Lijn je hond aan’

Zeehondenpup doodgebeten op strand ‘Lijn je hond aan’

Geplaatst op 30 januari 2024, om 19:18 uur

ROCKANJE – Een jonge zeehond is recentelijk overleden nadat het vermoedelijk door een loslopende hond was aangevallen op het strand van Rockanje, zoals gemeld door Stichting Strand in Zicht. Zeehondenwachters ontdekten het zeehondenjong slechts één dag nadat ze waarschuwingsborden hadden geplaatst voor wandelaars met honden.

Vanwege ernstige bijtwonden in de nek van het dier wordt verondersteld dat een grote hond verantwoordelijk is voor de aanval op het zeehondje. Bovendien wijst de aanwezigheid van bloedsporen erop dat het zeehondje na de aanval nog heeft geprobeerd om de zee te bereiken. In de maanden januari en februari rusten zeehonden vaak op het strand of bij de duinen. Daarom wordt herhaaldelijk benadrukt hoe belangrijk het is om voorzichtig te zijn wanneer honden worden losgelaten op het strand. “Het is essentieel om te genieten van de aanwezigheid van een rustende zeehond op ons strand door voldoende afstand te bewaren en honden altijd aan te lijnen!”, benadrukt de stichting.

Het zeehondje was pas 5 à 6 weken oud en verkeerde in goede gezondheid voordat het overleed.

Foto’s: Stichting Strand in Zicht