Molotovcocktail tegen huis gegooid

Molotovcocktail tegen huis gegooid

Geplaatst op 30 januari 2024, om 12:50 uur

APELDOORN – Bij een woning aan de Siegfriedstraat in Apeldoorn is maandagavond een brandend voorwerp richting de voordeur gegooid. De brand tegen de voordeur werd snel geblust. Omdat de politie vermoedt dat er opzet in het spel was, is er een onderzoek gestart. Er zijn tot op heden geen verdachten aangehouden.

De brandweer werd kort voor half tien gealarmeerd. Bij aankomst hadden de bewoner zelf het kleine brandje al gedoofd met een emmer water. Desondanks is de voordeur van de woning zwartgeblakerd en beschadigd. De brandweer voerde een controle uit om zeker te zijn van geen verdere vuurhaarden. Politieagenten startten een onderzoek in de wijk en verzamelden beeldmateriaal uit de omgeving.

Volgens de politiewoordvoerder aan De Stentor wordt vermoed dat de brand is ontstaan door een molotovcocktail (brandbom)

Foto’s: Persbureau Heitink