Merwedebrugklep blijft omhoog: A27 volledig afgesloten

Merwedebrugklep blijft omhoog: A27 volledig afgesloten

Geplaatst op 30 januari 2024, om 14:26 uur

BREDA – De klep van de Merwedebrug blijft dinsdagmiddag omhoog en de A27 tussen Breda en Gorinchem is daardoor afgesloten.

Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel mogelijke oplossingen voor het technische probleem dat ervoor zorgt dat de brug niet gesloten kan worden. De Merwedebrug, die deel uitmaakt van de A27 en Breda met Utrecht verbindt, kampt met dit euvel, maar het is nog onduidelijk hoelang het zal duren voordat het probleem verholpen is. Weggebruikers worden omgeleid.

Enkele maanden geleden voerde Rijkswaterstaat nog werkzaamheden uit aan de Merwedebrug. Tijdens inspecties werd ontdekt dat verschillende hangkabels roest vertoonden en er een lekkage was in de draagconstructie van de brug. Om verdere corrosie te voorkomen, werden de staalkabels ingetapet. De reparatiewerkzaamheden namen ongeveer zes weekenden in beslag.

Foto: Via X – Rijkswaterstaat Verkeersinformatie