Twee zwaargewonden na eenzijdig ongeval met motor

Twee zwaargewonden na eenzijdig ongeval met motor

Geplaatst op 27 januari 2024, om 07:54 uur

GOIRLE – In de vroege uren van vannacht, rond 02:00 uur, vond een ernstig verkeersongeval plaats op de Turnhoutsebaan ter hoogte van restaurant de Roovertscheleij in Goirle.

Een motorrijder en een passagier, komende vanuit België en rijdend met hoge snelheid, naderden de rotonde Turnhoutsebaan/Gorpsbaantje. Bij een bocht in de weg sloeg het noodlot toe. Deze bocht werd gemist, waardoor de motor met de opzittenden door een zandheuvel werd gelanceerd en tientallen meters verderop terechtkwam. Beide personen belandden in het water.

Omstanders aarzelden niet en sprongen in het water om de slachtoffers naar de kant te brengen. Een grote hoeveelheid hulpdiensten, waaronder de politie, brandweer, vier ambulances en twee traumahelikopters, kwamen ter plaatse. De slachtoffers zijn met spoed en onder begeleiding van een trauma-arts naar het ziekenhuis vervoerd.

Het ongeval liet een uitgestrekt spoor van brokstukken achter in de omgeving. De Turnhoutsebaan zal voor een groot deel van de nacht en ochtend gesloten zijn voor politieonderzoek. De politie roept getuigen op zich te melden en gaat uit van een eenzijdig ongeval.

Foto’s: Toby de Kort