Dronken automobilist rijdt met 233 km/u langs agenten

Dronken automobilist rijdt met 233 km/u langs agenten

Geplaatst op 26 januari 2024, om 08:46 uur

DELFT – Vannacht rond 3 uur, terwijl politieagenten een snelheidscontrole uitvoerden langs de A4 bij Delft, werden zij verrast door een auto die met hoge snelheid langs scheurde.

De bestuurder reed met een gecorrigeerde snelheid van 226 kilometer per uur, terwijl de maximale snelheid daar 100 kilometer per uur is. De politie zette de achtervolging in, maar verloor het voertuig kort uit het oog. Bij Rijswijk troffen ze verschillende auto-onderdelen aan, gevolgd door het betrokken voertuig dat door de hoge snelheid de controle over het stuur was verloren en een lekke band had. Uit een blaastest bleek dat de bestuurder onder invloed was, waarop hij werd gearresteerd. Zijn auto is in beslag genomen vanwege de ernstige snelheidsovertreding. Op het politiebureau blies de bestuurder 320ugl.

De bestuurder zal een proces-verbaal ontvangen voor zowel de snelheidsovertreding als het rijden onder invloed.