Twee mannen aangehouden na explosie

Twee mannen aangehouden na explosie

Geplaatst op 25 januari 2024, om 19:15 uur

DEN HAAG – Op de Steijnlaan heeft in de nacht van woensdag 24 op donderdag 25 januari een vuurwerkexplosie plaatsgevonden. Daarbij raakte een man zwaargewond. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang en de politie komt graag in contact met getuigen.

De explosie is omstreeks 01.30 uur gemeld, nadat een harde knal gehoord was in de omgeving van de Steijnlaan. Even verderop, aan de Engelenburgsraat, troffen agenten een zwaargewonde man aan op straat. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Het slachtoffer is in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Het gaat om een 23-jarige man uit Amsterdam.

Later op de dag is ook een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Amsterdam.