Sneeuwbui verraadt hennepkwekerij

Sneeuwbui verraadt hennepkwekerij

Geplaatst op 25 januari 2024, om 18:35 uur

ZEIST – Woensdag heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Couwenhoven. De politie kwam de kwekerij een week eerder op het spoor dankzij het winterse weer.

Sneeuw
Tijdens een surveillance op dinsdag 16 januari reden de agenten door de Couwenhoven in Zeist. De sneeuwbuien van de dag ervoor zorgde voor een winters schouwspel in de straat. Plots viel het de agenten op dat er op één dak geen sneeuw lag, terwijl er op de rest van de woningen wel sneeuw lag. De agenten wisten dat voor de productie van hennep veel warmte nodig is, en op een warm dak sneeuw niet blijft liggen. Daarop besloten zij onderzoek te doen naar de woning en de bewoners.

Onderzoek
Om een warmtebeeld te maken van het pand, werd de politiehelikopter ingevlogen. Uit het onderzoek kwamen voor de politie voldoende aanwijzingen naar voren om de woning binnen te treden op dinsdag 23 januari. In de woning troffen zij meerdere ruimtes aan die vol stonden met materialen die gebruikt worden om hennep te vervaardigen. Ook troffen ze naar schatting ruim 500 hennepplanten aan, meerdere materialen om hennepolie te vervaardigen en veel contant geld. De 48-jarige bewoner is aangehouden.