Bandenprikker aangehouden; bijna 100 aangiften binnen

Bandenprikker aangehouden; bijna 100 aangiften binnen

Geplaatst op 25 januari 2024, om 14:30 uur

ZUID HOLLAND – Hij prikte vermoedelijk banden lek in Rotterdam IJsselmonde, het Oude Noorden, Schiedam en Den Haag. Van september ‘23 tot half januari ‘24 hield hij de politie bezig met het vernielen van auto’s door hiervan de banden lek te prikken. Na politieonderzoek waarin getuigenverklaringen een rol speelden, kon hiervoor op 10 januari 2024 een verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Prikgebieden in beeld
De man wordt ervan verdacht dat hij op 16 september in Rotterdam- Zuid in de wijk Groot IJsselmonde begon met het lekprikken van autobanden . Van de 37 voertuigen werden één of meer banden lek geprikt. De politie kreeg acht aangiftes van vernieling binnen. Gelukkig want zo konden we verder. Eind oktober hielden de vernielingen op in Rotterdam-Zuid, maar vanaf begin oktober vonden vernielingen plaats in Schiedam. Van 28 auto’s waren één of meerdere banden het mikpunt. Hiervan kwamen 18 aangiftes van vernieling binnen. Vervolgens verplaatste de verdachte zijn prikgebied vermoedelijk naar de Bergpolderstraat en Vlaggemanstraat in het Oude Noorden en naar Den Haag. In de Hofstad werden eind november in één week 32 voertuigen vernield door op de wielen in te steken. Dat leverde acht aangiftes van vernieling op.

In het Oude Noorden was het helemaal raak; daar sloeg hij vermoedelijk zijn slag in de periode van 21 november 2023 tot en met 10 januari dit jaar. De aangiften van vernieling stroomden binnen: in totaal ruim 30 stuks. Bij ruim 50 auto’s werden banden lek geprikt.