Drie mannen aangehouden voor ladingdiefstal

Drie mannen aangehouden voor ladingdiefstal

Geplaatst op 24 januari 2024, om 13:33 uur

MOERDIJK – De zeehavenpolitie heeft in een onderzoek naar een ladingdiefstal op het haventerrein in Moerdijk deze week drie verdachten aangehouden.

In september 2023 werd in een loods op het haventerrein in Moerdijk een grote partij gestolen kratjes en trampolines aangetroffen. Hierop is de Zeehavenpolitie een onderzoek gestart. De trampolines bleken gestolen in Boxtel. Daar waren daarnaast ook zwembadhoezen en tenten weggenomen. Deze gestolen goederen zijn teruggevonden in een vrachtwagen in Dordrecht. Zo kwam het onderzoeksteam bij de drie verdachten uit. Zij zijn maandag 22 januari 2023 in Dordrecht aangehouden op verdenking van heling. Het gaat om drie mannen van 25, 33 en 33 jaar uit Dordrecht. Een van de mannen wordt ook verdacht van diefstal van een zeecontainer met supboards vanaf het haventerrein in Moerdijk.

Agenten hebben op meerdere plekken doorzoekingen gedaan en onder andere een auto, een quad en contant geld in beslag genomen. De verdachten zijn na verhoor vrijgelaten. Zij moeten zich later bij de rechter komen verantwoorden.