Update: Vrouw (61) overleden bij ernstig ongeval op A50

Update: Vrouw (61) overleden bij ernstig ongeval op A50

Geplaatst op 22 januari 2024, om 10:53 uur

RENKUM – Op de A50 heeft een zeer ernstig ongeval plaatsgevonden, waarbij één persoon is overleden en drie anderen gewond zijn geraakt, zo meldt de politie op X. Het ongeval omvatte twee vrachtwagens, een personenauto en een bestelbusje. De snelweg is volledig afgesloten tussen afrit Renkum en knooppunt Grijsoord in Arnhem, wat heeft geleid tot ernstige verkeersopstoppingen.

Het ongeluk vond plaats om 10.20 uur, toen een auto klem kwam te zitten tussen twee vrachtwagens. De bestuurder van een van de vrachtwagens is door de politie aangehouden.

Op de plaats van het incident zijn de politie, brandweer en ambulance aanwezig, en er is een zware bergingsdienst onderweg. Rode kruizen boven alle rijstroken zijn geactiveerd vanaf de afslag Renkum, maar ondanks dit negeren meerdere bestuurders deze kruizen, wat tot grote ergernis van de politie leidt. Alle rijstroken zijn gesloten om de hulpdiensten in staat te stellen hun werk te doen.

De politie heeft dinsdagochtend laten weten de bij het ongeval een 61-jarige vrouw uit Rhenen is overleden. De oorzaak van de aanrijding wordt nog onderzocht.

Foto: Persbureau Heitink