Twee mannen op heterdaad aangehouden na drugsdeal

Twee mannen op heterdaad aangehouden na drugsdeal

Geplaatst op 22 januari 2024, om 15:37 uur

AMERSFOORT – Oplettende politieagenten betrapten vrijdagavond 19 januari twee 23-jarige Amersfoorters op heterdaad na een drugsdeal. De twee zijn aangehouden op verdenking van handel in softdrugs.

Surveillance
Vrijdag rond 21.00 uur reed het politiekoppel over het verlaten bedrijventerrein aan de Industrieterrein, toen hun oog viel op een jongeman die heen en weer aan het lopen was en wat nerveus leek. Zij besloten de situatie te observeren. Kort daarna stopte een auto bij de jongen en leken de inzittenden contact te maken met de jongen. Daarop besloot de politie de jongen en de auto staande te houden.

Doorzoeking woning
De 17-jarige koper gaf toe zojuist drugs gekocht te hebben van de twee mannen in de auto. Bij het doorzoeken van de auto vond de politie een schoudertas met wat softdrugs en contant geld. Eén van de mannen kwam naar voren uit een melding bij Meld Misdaad Anoniem. Daarop besloot de politie zijn woning te doorzoeken. Daar vonden zij tassen met softdrugs, enkele duizenden euro’s aan contant geld en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De twee 23-jarige mannen uit Amersfoort zijn aangehouden voor het handelen in softdrugs.